Verschil tussen Dove en Turtle Dove | Verschil Tussen | nl.natapa.org

Verschil tussen Dove en Turtle Dove




Belangrijk verschil: Duiven en tortelduiven zijn eigenlijk meer vergelijkbaar dan anders. Duiven zijn een soort vogels in de familie Clumbidae, terwijl Turtle Doves een ondersoort en een soort duivelsoort zijn.

Duiven en tortelduiven zijn eigenlijk meer vergelijkbaar dan anders. Ze maken allebei deel uit van de Columbidae-familie, terwijl Turtle Doves een ondersoort zijn van het geslacht Streptopelia. Het onderscheid tussen deze twee vogels is vaak moeilijk voor veel mensen die niet goed thuis zijn in deze twee vogels. Duiven worden vaak afgebeeld als de witte vogels die vrede symboliseren. Er is echter geen duidelijk verschil tussen duiven en duiven, waarbij Turtle Doves een ondersoort van deze familie is.

Duiven en duiven behoren beide tot de familie Columbidae, die ongeveer 310 soorten vogels omvat. De termen 'duiven' en 'duiven' worden vaak door elkaar gebruikt. In ornithologische praktijk worden de vogels die groter zijn in omvang duiven genoemd, terwijl de kleinere duiven worden genoemd. Duiven zijn te vinden in bijna alle soorten klimaten, behalve op extreme koude of droge plaatsen. Ze hebben grote natuurlijke habitats en zijn ook te vinden als huisdieren van veel mensen.

Duiven variëren in grootte op basis van de verschillende soorten, terwijl sommige zelfs kunnen groeien tot de grootte van een kalkoen. De grootste soort staat bekend als de gekroonde duif van Nieuw-Guinea, die ongeveer de grootte van kalkoenen heeft en kan wegen tussen de 2-4 kg. De kleinste soort is de New World Ground-Dove die ongeveer de grootte van een kolibrie heeft en ongeveer 22 gram kan wegen. De andere soorten variëren tussen deze twee soorten. Duiven zijn stevige vogels met korte halzen en korte, slanke biljetten met vlezige kernen. Ze hebben korte benen en kleine koppen op grote compacte lichamen. Ze staan ​​bekend om hun hoofd dobberende en koeren. De kleur van hun verenkleed verandert ook afhankelijk van het soort soort. Veel duiven hebben een helder verenkleed en sommige zijn puur wit met zwarte of bruine vlekjes.

Duiven worden ook vaak gevonden in grote koppels die ergens tussen de 50 en 500 vogels kunnen hebben. Tijdens het paren bladert de mannelijke duif vaak naar zijn trekken en stut vervolgens voor het vrouwtje dat hij probeert te imponeren. Naast het volgen van het vrouwtje, geeft het mannetje ook kleine repetitieve geluiden af ​​en buigt en draait vaak als hij dichterbij komt. Zodra het vrouwtje het mannetje in haar nabijheid laat, beklimt het mannetje het vrouwtje en de partners. Duiven en duiven zijn monogame wezens en vaak paren voor het leven. Op een bepaald moment kunnen een paar duiven / duiven een of twee eieren maken. De vluchtperiode van een nesteling duurt ongeveer 30 dagen voordat de nestvogel zelfstandig kan vliegen.

Duiven hebben een rijke geschiedenis en zijn vanwege hun aardige aard gemakkelijk gedomesticeerd voor verschillende doeleinden. Ze zijn geassocieerd met vrede en spiritualiteit vanwege hun witte kleur. Witte duiven worden ook als veel geluk beschouwd wanneer ze tijdens ceremonies worden vrijgelaten. Duiven zijn ook gebruikt als een offer in vele religies, waar de mensen zich geen duur dier konden veroorloven. De Duif wordt ook geassocieerd met de Heilige Geest in het Christendom.

Turtle Dove is een vogelsoort in de Columbidae-familie. De naam 'Turtle' komt van de 'turr turr' geluiden die worden uitgezonden door de vogels en heeft niets te maken met het gedopte dier. De 'S. turtur 'species bevat ook een paar andere duifondersoorten. Turtle Doves zijn een trekkende soort die in bijna alle delen van de wereld voorkomt, behalve op plaatsen die extreem koud of extreem droog zijn. Het meest voorkomende type Turtle Dove is de Europese tortelduif die in de lente wordt aangetroffen in Europa en die in de winter naar Zuid-Afrika migreert. Deze vogels zijn zeldzaam in Scandinavië en Rusland.

Turtle Doves zijn kleine en timide vogels en kunnen tussen 24-29 cm (9.4 -11 in) lang zijn en hebben een spanwijdte van 47-55 cm (19-22 in). Ze wegen tussen 85-170 gram. Turtle Doves zijn extreem verlegen wezens en zijn geneigd om weg te blijven van menselijke beschavingen door huizen te maken in bomen en bossen. De Europese schildpadvogel is bruin van kleur met een zwart-witte streep op zijn nek. Ze hebben een gekartelde staart met een donker midden en witte randen en uiteinden. De buik en under-tail dekveren zijn wit. De tortelduiven hebben een zwarte snavel, rode ogen en poten.

Deze vogels verblijven het liefst in open parken of tuinen in plaats van in dichte bossen. Ze zijn alleseters, maar leven voornamelijk op zaden, bessen, granen en grassen. Ze voeden zich ook af en toe met slakken, kleine insecten. Ze voeden zich ook met de grond, in plaats van het voedsel op bomen te vinden. De paartijd is van mei-juli, wanneer de mannelijke en vrouwelijke tortelduif voor leven zal paren. Deze vogels leggen elke paartijd een of twee eieren per koppeling en twee tot drie legsels. Hoewel ze momenteel 'Minst bezorgd' zijn op de Rode Lijst van de IUCN, neemt de populatie Turtle Doves af vanwege gebrek aan goede leefomgeving en voedsel. Turtle Doves zijn ook een groot deel van onze cultuur, met hen als een symbool van vrede en liefde. Ze symboliseren ook eeuwige liefde omdat ze monogaam zijn.

Duif

Turtle Dove

Koninkrijk

animalia

animalia

stam

chordata

chordata

Klasse

Aves

Aves

Bestellen

Columbiformes

Columbiformes

Familie

Columbidae

Columbidae

Geslacht

-

Streptopelia

taxonomie

De term 'Columba' is de gelatiniseerde vorm van het Oud-Griekse woord 'kolumbos' dat 'een duiker' betekent.

De term 'Columba' is de gelatiniseerde vorm van het Oud-Griekse woord 'kolumbos' dat 'een duiker' betekent.

Naamgeving

De soorten zijn als zodanig genoemd vanwege hun vermogen om te duiken en zwembewegingen in de lucht te maken.

Turtle Doves zijn een van de vele soorten duiven en duiven die bestaan ​​onder de Columbidae-familie. De 'schildpad' in de naam is afgeleid van het 'turr turr'-geluid dat de vogels maken.

ondersoorten

De Columbidae-familie heeft meer dan 310 soorten duiven.

S. turtur is de wetenschappelijke naam voor deze specifieke soort, terwijl een paar andere vogels zoals de Aziatische Oosterse schildpad Dove S. orientalis, Gevlekte Europese Schildpadduif S. chinensis, de Afrikaanse Dusky Turtle Dove S. lugens en Laughing Dove S. senegalensis worden ook beschouwd als tortelduiven.

Distributie

Duiven kunnen overal op de aarde worden gevonden, behalve de koudste en droogste plaatsen zoals de Sahara, Antarctica en de omliggende eilanden, en de hoge Arctische gebieden.

Turtle Doves zijn een trekkende soort en worden bijna overal ter wereld aangetroffen. Ze zijn echter zeldzaam in Noord-Scandinavië en Rusland.

Habitat

Duiven hebben grote natuurlijke reeksen. Ze zijn er ook in geslaagd zich aan te passen aan bijna elke beschikbare habitat op de planeet. Verschillende soorten remmen echter verschillende gebieden.

Steppe, Semi-woestijn en een verscheidenheid aan bostypen. Ze wonen ook in zonnige, droge gebieden met struiken en bomen. Turtle Doves zijn schuwe wezens en hebben de neiging weg te blijven van menselijke habitats.

Grootte

Ze variëren in grootte, afhankelijk van de soort. De gekroonde duif van Nieuw-Guinea is de grootste soort en kan de grootte van een kalkoen zijn, terwijl de New World Ground-Dove ongeveer dezelfde grootte heeft als een huismus.

Turtle Doves zijn iets kleiner dan de andere duiven. Ze kunnen variëren van 24-29 cm (9.4-11 in) tot 47-55 cm (19-22 in) in spanwijdte.

Gewicht

Duiven kunnen overal van 4 kg (8,8 lbs) tot 22 g (0,05 lb) wegen, afhankelijk van de soort.

Turtle Doves wegen meestal tussen 85-170 g (3.0-6.0 oz).

Verschijning

De Columbidae hebben meestal korte biljetten en benen, kleine koppen op grote lichamen. Ze staan ​​bekend om hun hoofd dobberende. Ze hebben grote vleugels en lage vleugelbelasting. Het verenkleed van deze vogels varieert van regio tot regio, van soort tot soort.

Turtle Doves hebben een diepbruine kleur met een zwart-wit gestreepte patch op hun nek. Ze hebben een wigvormige staart met een donker midden en witte randen en uiteinden. De buik en de onderstaart dekveren zijn wit van kleur. Ze hebben een zwarte snavel en rode ogen en benen.

Gedrag

Duiven staan ​​bekend als intelligente wezens en zijn ook opgenomen in veel vergelijkende psychologie-experimenten. Het zijn ook zachte en milde wezens die gemakkelijk te domesticeren zijn. De duiven en duiven worden ook vaak aangetroffen in grote koppels die ergens tussen 50 en 500 vogels kunnen hebben.

Duiven zijn trekvogels en worden vaak op verschillende plaatsen in de zomer aangetroffen, terwijl op andere plaatsen in de winter. Het zijn verlegen wezens die graag wegblijven van menselijke leefgebieden.

Dieet

Duiven zijn hoofdzakelijk afhankelijk van zaden en vruchten, terwijl sommige soorten ook ten prooi vallen aan insecten, reptielen, wormen, slakken, motten, enz.

Turtle Doves zijn alleseters maar voeden zich vooral met zaden, bessen, granen en grassen.

Mating

De mannelijke duif blaast vaak zijn veren en steekt vervolgens voor het vrouwtje, hij probeert indruk te maken. Naast het volgen van het vrouwtje, geeft het mannetje ook kleine repetitieve geluiden af ​​en buigt en draait vaak als hij dichterbij komt. Zodra het vrouwtje het mannetje in haar nabijheid laat, beklimt het mannetje het vrouwtje en de partners. Duiven paren vaak voor het leven.

Paringseizoen is van mei-juli. De mannelijke duif blaast vaak zijn veren en steekt vervolgens voor het vrouwtje, hij probeert indruk te maken. Naast het volgen van het vrouwtje, geeft het mannetje ook kleine repetitieve geluiden af ​​en buigt en draait vaak als hij dichterbij komt. Zodra het vrouwtje het mannetje in haar nabijheid laat, beklimt het mannetje het vrouwtje en de partners. Duiven paren vaak voor het leven.

weergave

Eens kunnen een paar duiven een of twee eieren maken. De squab (nestling) is zowel voor het mannelijke als het vrouwelijke en de vluchtperiode duurt ongeveer 30 dagen voordat de nestvogel zelfstandig kan vliegen.

Een paar duiven leggen een of twee witte eieren in een koppeling. Beide ouders zijn betrokken bij de incubatie en de opvoeding van de vluchteling. Incubatie duurt 14 dagen, terwijl de vluchtperiode nog 14 dagen duurt. Een paar duiven heeft twee tot drie klauwen per paarseizoen.

Predators

Duiven zijn vaak een prooi voor roofvogels. Ze worden ook door mensen gejaagd voor voedsel en rituele doeleinden.

Als een ei zijn de jonge duiven ten prooi aan eksters, Vlaamse gaaien en kraaien. Terwijl ze als volwassenen vaak als spel worden opgejaagd.

temming

Vanwege hun zachte aard zijn duiven gemakkelijke wezens om te domesticeren.

Turtle Doves zijn verlegen en timide wezens en hebben de neiging weg te blijven van de menselijke habitat. Echter vanwege hun aard. ze zijn vaak gemakkelijk te domesticeren.

Conserveringsstatus

Minste zorg

Minste zorg

Bevolking

Van veel soorten van de Columbidae-familie is bekend dat ze onder de mensen gedijen en het is gemakkelijker voor hen geworden om voedsel en andere noodzakelijke vereisten voor overleven te verkrijgen. Vanwege hun groeiende bevolking moesten mensen voorzorgsmaatregelen treffen om de bevolking onder controle te houden. Maatregelen zijn onder meer het verminderen van de voedselvoorziening, Avian-anticonceptiva en het nesten van dummy-eieren.

Sommige duivensoorten hebben echter een afname van de populatie te zien als gevolg van de jacht en het verlies van natuurlijke voeding.

Bepaalde duivelsoorten, zoals tortelduiven, hebben een afname van de populatie te zien als gevolg van jacht, verlies van leefgebied en schaarste aan voedsel.

Vertegenwoordiging

Duiven worden vaak gebruikt om een ​​symbool van vrede en de geest in bijbelse zin weer te geven. Ze worden ook gebruikt als symbolen voor vrijheid en worden bij bepaalde gelegenheden vrijgelaten.

Turtle Doves worden gebruikt als een symbool van toegewijde liefde als ze paren voor het leven. Ze zijn ook opgenomen in het kerstlied, 'The Twelve Days of Christmas'.

Vorige Artikel

Verschil tussen Dynamische Microfoon en Condensatormicrofoons

Volgende Artikel

Het verschil tussen Miss World en Miss Universe