Verschil tussen Kiwi en Penguin | Verschil Tussen | nl.natapa.org

Verschil tussen Kiwi en Penguin




Belangrijk verschil: Kiwi en Penguin zijn loopvogels. Kiwi behoort tot de Apterygidae Family in het Animalia Kingdom. Er zijn vijf bekende soorten kiwi, evenals een aantal ondersoorten. Pinguïns zijn de groep watervogelloze vliegende vogels die op het zuidelijk halfrond leven. Ze zijn carnivoren en voeden zich voornamelijk met zoöplankton, waaronder inktvissen, schaaldieren en vissen.

Veel mensen zijn niet bekend met de verschillende soorten vogels die in de omgeving aanwezig zijn. Kiwi en pinguïns zijn vaak gemakkelijk van elkaar te onderscheiden vanwege hun uiterlijk. Waar verblijven ze echter, wat eten ze en hoe verschillen ze van elkaar in veel opzichten inclusief gedrag? Kiwi is inheems in Nieuw-Zeeland, dat ook meer soorten pinguïns heeft dan in welk ander land ook. Bijvoorbeeld: de Hoiho of Yellow Eyed Penguin.

Kiwi behoort tot de familie Apterygidae in het Animalia Kingdom. Er zijn vijf bekende soorten kiwi, evenals een aantal ondersoorten. Het zijn de vogels die niet kunnen vliegen. Het zijn strikt nachtelijke vogels die met hun lange en dunne snavel op de bosbodem speuren om de bodem te zoeken op kleine dieren zoals larven en regenwormen. Het ei van een kiwi is 6 keer groter dan een kippenei. Ze leggen het grootste ei in verhouding tot hun lichaamsgrootte van elke soort vogel in de wereld. De kiwi is een nationaal symbool van Nieuw-Zeeland.

Pinguïns zijn de groep watervogelloze vliegende vogels die op het zuidelijk halfrond leven. Ze zijn carnivoren en voeden zich voornamelijk met zoöplankton, inktvissen, schaaldieren en vissen. Ze zijn vooral afhankelijk van hardlopen of zwemmen, maar ze evolueerden van vliegende roofdieren. Ze hebben meer veren dan de kiwi; en ze kunnen de helft van hun leven doorbrengen op het land en de helft van hun leven in de oceaan. Veel van de pinguïns leven echter in de gematigde zeeën van het zuidelijk halfrond, sommige op Antarctica, en één soort (Galápagos-pinguïn) woont dicht bij de evenaar. De meeste pinguïn soorten paren door het vormen van monogame paren in een broedseizoen. Ze leggen twee eieren tegelijk; echter, de keizer en de koning pinguïns, die de twee grootste pinguïnsoorten zijn, leggen er maar één. In tegenstelling tot andere pinguïns, broedt het keizersmannetje het ei uit, terwijl het vrouwtje jaagt.

Vergelijking tussen Kiwi en Penguin:

Kiwi

pinguïn

Koninkrijk

animalia

animalia

stam

chordata

chordata

Klasse

Aves

Aves

Bestellen

Apterygiformes

Sphenisciformes

Familie

Apterygidae

Spheniscidae

Kenmerken

Het zijn vluchtloze vogels; en ze leggen de grootste eieren met de relatie van hun lichaamsgrootte. Hun vleugels zijn niet zichtbaar omdat ze erg klein zijn.

Het zijn vluchtloze vogels; en hebben hun vleugels ontwikkeld tot flippers. Ze zijn carnivoren. Ze brengen een gedeeld leven door in het land en in de oceaan.

Classificatie

Er zijn vijf bekende soorten kiwi, evenals een aantal ondersoorten.

Ze zijn een groep vogels die zes subgroepen en ongeveer 17 tot 20 soorten omvat.

kleur

Het hangt van de soort af, maar over het algemeen zijn kiwi's bruin. Sommige zijn donkerder of lichter dan andere en de meeste zijn ook gespikkeld met witte of lichtere vlekken.

Hun lichamen zijn zwart en wit, soms ook met geel, en hun snavel is meestal rood gekleurd.

Leeft op

Vast vuil in zijn habitat

IJs of zand

nabijgelegen

Kiwi leeft in het gras en de inheemse struik.

De pinguïns moeten in de buurt van het water leven.

Bek

Ze hebben een snavel die ongeveer 1/3 van de lengte van hun lichaam is. Het is extreem gevoelig voor aanraking. Kiwi is de enige vogel met neusgaten aan het eind. Het helpt hen om kronkelende insecten ondergronds te vinden wanneer ze hun snavel diep in het vuil steken.

Ze hebben een sterke snavel; dat wordt gebruikt voor het vangen. De randen van de snavel zijn scherp en hebben aan de binnenkant ruige stekels om ze te helpen vast te houden aan de glibberige vissen die ze vangen onder water.

Voedselbronnen

Voor kiwi's is eten erg belangrijk. Ze wonen dus in de buurt van de voedselbronnen. Ze leven in de bush omdat ze in de grond kunnen graven naar insecten zoals wormen.

Ook voor pinguïns is eten erg belangrijk. Zo wonen ze in de buurt van het water en eten ze zeevruchten zoals verse inktvis, kreeftachtigen en vissen.

Predators

Kiwis-roofdieren zijn hermelijnen, fretten, katten en honden.

De roofdieren van Penguin komen meestal uit de zee, zoals haaien en luipaarden.

Soorten soorten

  • Brown Kiwi (Apertyx matelli)
  • Rowi, of Okarito Rowi (Apertyx rowi)
  • Grote gevlekte Kiwi of roroa (Apertyx haasti)
  • Little spotted Kiwi (Apertyx owenii)
  • Tokoeka (Apertyx australis)

Elke soort behoort tot een grotere groep van nauw verwante soorten die bekend staat als geslacht. De levende pinguïns bestaan ‚Äč‚Äčechter uit zes geslachten:

  • Aptenodytes
  • Eudyptes
  • Eudyptula
  • Megadyptes
  • Pygoscelis
  • Spheniscus

eieren

Het ei van een kiwi is 6 keer groter dan een kippenei. Het vrouwtje legt haar eieren in een hol als een hol en het mannetje broedt de eieren uit voor een incubatieperiode van ongeveer 70 dagen.

De meeste pinguïns leggen twee eieren in een koppeling, hoewel de keizer en de koning pinguïns er slechts één leggen. Meestal komen zowel mannelijke als vrouwelijke eieren uit, maar het is de plicht van het mannetje in het geval van keizerspinguïns.

Vorige Artikel

Verschil tussen Dynamische Microfoon en Condensatormicrofoons

Volgende Artikel

Het verschil tussen Miss World en Miss Universe